Документи для оформлення перепланування квартири

Підготовка документів

Починати збір документів потрібно заздалегідь, оскільки весь процес часто займає тривалий час — 45 робочих днів і довше. До цього моменту не рекомендується перебудовувати квартиру, але якщо ви впевнені в тому, що згоду від житлової інспекції буде отримано, можна ризикнути. Для простих перетворень, що не вимагають погодження, достатньо зробити ескіз самостійно і надати його в БТІ. Якщо ви плануєте серйозний ремонт, знадобиться архітектурний проект, створений в інженерно-проектному бюро. Вартість такої послуги складає 5-15 тисяч рублів . Компанія, яка її надає, повинна мати свідоцтво про допуск СРО до подібних робіт.

СРО – це некомерційна організація, яка розробляє стандарти та правила професійної діяльності в будь-якій сфері відповідно до федеральних законів. По суті, такий допуск — ліцензія, яка гарантує кваліфікацію персоналу та дозвіл на проведення робіт. Запитайте його у менеджерів. Знайдіть на ньому назву організації і номер бюро. Зайдіть на сайт СРО і за номером перевірте, чи є фірма в реєстрі. 

Житловим кодексом РФ встановлено, що для узгодження перепланування чи перебудови необхідно передати до компетентних органів такі документи.

Основний пакет

  • Заява.
  • Правовстановлюючі документи на приміщення.
  • Проект перебудови та перепланування приміщення.
  • Технічний паспорт житлового приміщення (для нежитлових приміщень — Поверховий план, експлікацію до поверхового плану, виписку з технічного паспорта будівлі, довідку про стан приміщення). тимчасово відсутніх).

Список документів, які потрібні для узгодження перепланування, не є вичерпним. Територіальний підрозділ житловінспекції може запросити додаткові документи, необхідні для отримання інформації в конкретному випадку, і потрібно подати в тих випадках, коли перебудова зачіпає загальнобудинкове майно.

Додаткові документи

  • План об’єкта нерухомості (копія технічного паспорта домоволодіння), складений за результатами обстеження та містить відомості про склад спільного майна власників приміщень у багатоквартирному будинку.
  • Копія (при пред’явленні оригіналу) рішення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку про передачу у користування частини спільного майна.
  • Копія (за умови пред’явлення оригіналу) договору про передачу у користування частини спільного майна, якщо його укладання передбачено рішенням загальних зборів власників приміщень.
  • Документ, що засвідчує право на земельну ділянку, та кадастровий паспорт земельної ділянки у разі, якщо перебудова передбачає створення входів (сходів, ганків) у підвальні або цокольні приміщення або на перші поверхи будівель у межах габаритів земельної ділянки багатоквартирного будинку. ;

Документи від будівельної компанії, що займається перебудовою

  • Відносини між підрядником, який проводить роботи з перепланування, та замовником врегульовано договором. Цей документ, що складається при оформленні відносин з будівельною організацією, підписується сторонами як мінімум у двох примірниках. До речі, він може вам знадобитися і після цього — наприклад, якщо ви захочете найняти ту саму будівельну організацію для проведення косметичного ремонту.
  • Перепланування має супроводжуватись заповненням журналу виконання ремонтно-будівельних робіт. Він заповнюється поступово, після кожних проведених робіт, причому і підрядником, і самим власником (при переплануваннях типу демонтажу або зведення несучих перегородок). Якщо перепланування (особливо складне, за проектом) робить підрядник, у вас має залишитися копія допуску саморегулівної організації (СРО) учасників ринку ремонтно-будівельних послуг — аналога існуючої раніше ліцензії. Після того, як буде закінчено приховані роботи, необхідно скласти відповідний акт.

You may also like...