Бохо-шик в інтер’єрі і чому ви його полюбите

Волелюбний романтичний бохо – притулок творчих натур. Цей мультикультурний стильовий калейдоскоп є знахідкою для тих, хто втомився від аскетичного мінімалізму, суворої класики або складних авторських стилів.

Циганська історія

Історичне коріння стилю «бохо» походить від творчо переосмисленого способу життя «богемців», як називали колись чеських циган. Займаючись ковальським ремеслом та торгівлею, вони вели вільний спосіб життя і були готові будь-якої миті знятися з місця.

5 МАЙСТ-ХЕВІВ ДЛЯ ВАШОЇ КУХНІ З ТК «ЛАНСЬКОЇ»

Кухня — це приміщення, на яке випало максимальне побутове навантаження. Ми зібрали 5 маст-хевів для вашої кухні, які зроблять її практичною та затишною.

Стиль життя богемців інтригував творчих городян. Серед чеських циган було багато музикантів та танцюристів. Колірні поєднання багатошарових спідниць, намист і латок справляли на художників незабутнє враження.

Пізніше звички богемських циган почала переймати французьке арт середовище, і тепер богемою називалися вже вони. Творчі люди, актори та музиканти, часто майже жебраки, засвоїли смак «кочової розкоші».

Колір настрою

Загалом бохо – стиль розслаблений, що тяжіє до етнічних мотивів, його часто згадують у зв’язку з хіпі-шиком.

В основі своєї близький до природи, «земної» за натурою, бохо любить землісті, природні відтінки, колір червоної глини, чорний, темне дерево, оливкові та вершкові тони. Але не чужий і яскравим фарбам.

Колірні плями зазвичай виконують роль інтер’єрних відтінків, стіни в таких інтер’єрах частіше залишаються нейтральними: темними або світлими. Зупинятись на одному яскравому відтінку – необов’язково. Строкатий бохо прийме і притулить відразу кілька контрастних кольорів. Жодних обмежень.

Мінімалізм – «ні»

Якщо бохо вивести в мінімум, замість циганської розкоші у вас вийде інтер’єрний кузен колоніального стилю. Тобто зовсім інша історія. Бохо любить деталі, дозволяє творчим натурам виразити себе і прилаштувати в інтер’єрі всі дорогі серцю штучки: вінтаж, арт-об’єкти, що дістався у спадок, плоди народної та власної творчості.  

Цей стиль підлаштовується під власника. Бохо може бути аристократичним, нагадуючи англійський особняк у Вест-Індії з кованим ліжком і темним індійським килимом на підлозі, томіками книг, набряклих від нотаток, і опудалом папуги на крученому сідалі. Бохо може бути демократичним – у такій іпостасі він органічно міксується з сучасними раціональними стилями. Дует бохо і скандинавського навіть має свою назву – скандібохо.

Всі лики бохо вітають меблі для ротанга, килимки з джуту, навісні плетені горщики, скриньки та сувеніри з країн, де ви побували (або хотіли б побувати). На відміну від англійського стилю, який теж не проти розставити на полицях фігурки язичницьких ідолів, бохо куди більш схильний до достатку.

Кілька елементів класичного бохо потрапили до списку гарячих інтер’єрних трендів 2020: візерунок пейслі, макраме на стінах, кисті та бахроми на покривалах, килимках та подушках.

Немає бохо без декору: міжкімнатні штори з намиста, марокканські ліхтарі з кольоровим склом, соляні лампи, дзеркала в «літній» рамі, килими з трайбл-принтом, дерев’яні панно в дусі індіанців навахо – ви можете створювати інтер’єр у стилі бохо. дозволити собі все, що має відношення до вільного життя мандрівника.

Бохо – ідеальна база для інтер’єрних експериментів та актуального змішування стилів.

Інтер’єрний ярус бохо

Не очевидно, але факт: чим нижчими будуть ваші меблі, чим більше буде місць для відпочинку на підлозі, тим ближче ви будете до створення інтер’єру в істинно богемському стилі. 

You may also like...